Hollandia kiterjeszti a bombázásait Szíriára is

A holland légierő mostantól nemcsak Irak területén hajt végre légicsapásokat az Iszlám Állam ellen, hanem Szíriában is. Az erről szóló döntést pénteken hozta meg a kormány Hágában.

A holland vadászgépek már 2014 óta bombázzák a terrorszervezet állásait Irakban, most pedig Szíria keleti részére is kiterjesztik a bevetési területüket. Jelenleg a holland légierő hat F-16-os gépe állomásozik a térségben.

Jeanine Hennis-Plasschaert holland védelmi miniszter azzal indokolta a lépést, hogy nem lehet nem tudnak előrelépést elérni, ha az Iszlám Állam folyamatos utánpótlást tud biztosítani magának Szíriából. Nemrég a holland munkáspárt feladta a szíriai bevetéssel szembeni ellenállását, így jövő héten a parlament is jóváhagyhatja a bevetés kiterjesztését.

A novemberi párizsi terrortámadások után már Nagy-Britannia ás Franciaország is kiterjesztette Szíriára a bevetéseit. (via Spiegel)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.