Korallzátonyokat tett tönkre a Microsoft társalapítója

külföld
2016 január 29., 12:35
comments 38

A Microsoft társalapítója, Paul Allen még január 14-én horgonyzott le rossz helyen luxusjachtjával a Kajmán-sziget Nyugati-öblében. A szigetek környezetvédelmi minisztériuma szerint a 

"búvármerülő térség korallzátonyainak mintegy 80 százalékát, 1300 négyzetméternyi korallt károsított meg ezzel a művelettel."

Az amerikai milliárdos azzal védekezik, hogy hajója a helyi kikötői hatóságok irányításával vetett horgonyt, és közölte, hogy együttműködnek a helyi hatóságokkal az eset kivizsgálásában. Közleménye szerint

"mikor egy búvár riasztotta a legénységet, mert a horgonylánc megsérthette a térségbeli korallokat, a legénység azonnal változtatott a hajó helyzetén, biztosítandó a zátony védelmét."

A CNN szerint 600 ezer dolláros bírságot kaphat az amerikai, akinek hajója világ 49. legnagyobb jachtja, amire egyszerre két helikopter is képes leszállni.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.