Meghalt Versényi László szinkronszínész

GYÁSZ
2016 január 29., 16:13
comments 68

84 éves korában elhunyt Versényi László. Versényi 1931. június 19-én született Poroszlón. 1958-ban kezdett el a Nemzeti Színházban játszani. 1986-ban nemzetközi pályázaton első díjat nyert a Dany und sein Haus című musicalhez írt szövegkönyvével.

Szerepelt a Szomszédokban, ahol Bánáti Vilmos boltvezetőt alakította. Versényi több filmben és sorozatban szinkronizált, többek között a Magnumban (Higgins), a Knight Riderben (K.I.T.T.), a Kisvárosi gyilkosságokban (dr. Bullard), a Dowling atya nyomoz című sorozatban pedig ő volt az atya magyar hangja.

A Star Wars első magyar szinkronjában ő adta Tarkin kormányzó hangját, a Star Wars: A Klónok Háborúja című rajzfilmsorozatban pedig Yoda mesterét. A Harry Potter-filmekben Cornelius Caramel, a James Bond-filmekben Q magyar hangjaként hallhattuk.

 (via Bors/Femina)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.