Hiába akarta nagyon a belga belügyminiszter, mégsem fognak átkutatni minden (minden!) lakást Molenbeekben

külföld
2016 február 01., 12:49

Jan Jambon belga belügyminiszter a tavaly novemberi párizsi terrortámadások után bejelentette, hogy

minden lakást átkutatnak Brüsszel javarészt muszlimok lakta kerületében, Molenbeekben

pusztán azért, mert a párizsi terroristák némelyike abban a kerületben lakott.

Mostanra kiderült, hogy a miniszter vágya mégsem teljesülhet. De nem azért, mert valaki szólt neki, hogy talán mégsem kéne mindenféle megalapozott gyanú nélkül rátörni egy százezer lakosú kerület minden lakójára az ajtót csak azért, mert élt köztük néhány terrorista. A józan ész helyett a belga bürokrácia buktatta meg a tervet:

kiderült, hogy a miniszter nem rendelhet el ilyen akciót, mert ahhoz előbb engedélyt kellett volna kérnie Molenbeek önkormányzatától.

A terv amúgy a rendőrségnek se tetszett igazán, a kerületért is felelős nyugat-brüsszeli főkapitányság vezetője, Johan De Becker szerint gyakorlatilag lehetetlen lett volna az összes lakást átkutatni. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.