Ma van a hidzsáb-világnap

POLITIKA
2016 február 01., 12:39
comments 90

Idén már negyedik alkalommal ünneplik a hidszáb világnapját. A hidzsáb a hívő muszlim nők hajat és mellkast fedő kendője, aminek a viselése mostanában komoly politikai kérdéssé vált a világ több országában: Franciaországban már tilos, de más európai országokban is fontolgatják a betiltását.

A kezdeményezéshez Magyarországon "internetes flashmobbal" csatlakoztak, vagyis azok, akik egyetértenek azzal a felvetéssel, hogy

ugyan már, hadd döntsék el az érintettek, hogy mit akarnak viselni,

illetve

mégis mi köze van az államnak ahhoz, hogy ki miben hisz,

Vagy ahogy azt az egyik kezdeményező szépen megfogalmazta, akik szerint

a nő teste nem hadszíntér, azt hord, amihez kedve van

ma hidzsábos szelfiket posztolnak magukról. Én pedig, aki még Orosz Mihály Zoltán azon joga mellett is kiálltam, hogy hadd akaszgasson már fel bábukat, ha éppen úgy tartja kedve, úgy gondolom, hogy 

igazuk van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.