Micsoda pech! Rogán szomszédja kiszállt a cégéből, erre nem nyertek 2,34 milliárd forintot az MTVA-tól?

gazdaság
2016 február 01., 11:52
comments 61

Nagy lehet az öröm Rogán Antal Pasa Parkos szomszédságában, hiszen a Csetényi-Krskó körhöz kötődő Media Services Company Magyarország Kft. nyert az MTVA közbeszerzésén még tavaly októberben. Erről a hirdetmény csak most jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben, vette észre az Átlátszó. Nem kevés pénzről van szó, 2,34 milliárd forintról.

Hogy mennyi??

1 840 000 000 forint, áfa nélkül, azaz bruttó 2 336 800 000 forint.

Ennyit költ az MTVA "a hirdetési felületei tartalomfejlesztésének és értékesítésének kiszervezésére". És ez a keret mind Krskó Tibor cégéhez kerül – már ha maximálisan értékesít mindent.

A feladat az összes MTVA-s csatorna, rádió és kiadvány (M1, M2, M3, Duna, Duna World, Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Bartók Rádió, Dankó Rádió, RTV részletes és Telehold) értesítése és tartalomfejlesztése, amiért a cég különféle ügynökségi jutalékokat és szakértői óradíjakat kap, a fentebb megjelölt összegben.

A Media Services Company Magyarország tulajdonosi láncolata így áll össze:

  • A Media Services Company Magyarország Kft. tulajdonosa a Hamu és Gyémánt Kft.
  • A Hamu és Gyémánt Kft. tulajdonosa a HGY Invest Kft.
  • A HGY Invest Kft. tulajdonosa tavaly októberig Csetényi Csaba volt, azóta állandó üzlettársa, Krskó Tibor.

A Media Services üzletvezetője is Krskó Tibor egyébként, ahogy számos, Csetényivel közös cégnek is – a sorozat-trafiknyertes Szivar Torony cégcsoportnak is tulajdonosa. Csetényi Csaba a Pasa Park lakója, jó barátjához, Rogán Antal miniszterelnöki kabinetminiszterhez hasonlóan.

Érdekes módon Csetényi október 1-én szállt ki a HGY Investből, ez a közbeszerzés pedig két hétre rá, október 14-én zárult le. Biztos véletlen.

Csetényi Csaba
photo_camera Csetényi Csaba. Fotó: Botos Tamás / 444

Csetényit persze nem kell félteni, összesen több milliárd forint értékű kormányzati kampányt folytat cégeivel – HG 360, Network360 – többek között a migránsgyűlölet, az olimpia népszerűsítése és a kormányablakok terén.

A Media Services Company 2014-ben 426 millió, azelőtt 513 millió forint árbevételt ért el.

(TedÁtlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.