Költségvetési csalás miatt indult nyomozás az Uber ellen

gazdaság
2016 február 02., 06:40
comments 84

A Magyar Nemzet arról értesült, hogy miután valaki a Fővárosi Főügyészségnél feljelentette az Ubert, ők nagy értékű költségvetési csalás miatt indítottak nyomozást az alternatív taxivállalkozás ellen. A lap erről magától Metál Zoltántól, az Országos Taxiszövetség elnökétől értesült.

Az Uber magyarországi sajtóosztálya közben azt állítja, hogy ezentúl csak adószámmal rendelkező sofőrök regisztrálhatnak náluk, és náluk egyébként sincs feketefuvar, mivel a szolgáltatás használata készpénzmentes.

Metál szerint viszont az adószám kevés, mivel személyszállításhoz számtalan egyéb engedély és igazolás kell, amivel az Uber-sofőrök jellemzően nem rendelkeznek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.