Papcsák: A párttagságom nem összeférhetetlen a jegybank felügyelő bizottsági tagságommal

gazdaság
2016 február 03., 05:06
comments 21

Papcsák Ferenc a Magyar Hírlapnak elárulta, hogy a Magyar Nemzeti Bank  felügyelőbizottsága már február 26-án tárgyalhatja a jegybank ingatlanvásárlásaival kapcsolatos jelentését. A volt zuglói polgármester rögtön hozzátette, hogy szerinte 

"a jelenlegi vezetéssel az intézmény jól gazdálkodik, a munkaszervezete transzparens, kiváló eredményeket produkál. Egyértelmű, hogy az állampolgárok inkább egy ilyen jegybankot akarnak látni, és nem egy felelőtlenül gazdálkodó Simor-féle nemzeti bankot."

Papcsák emlékeztetett, hogy a felügyelő bizottság  napi kapcsolatban van a nemzeti bank vezetésével, ugyanis a munkaszervezet része. Folyamatosan ellenőrzik a bank és a hozzá kapcsolódó munkaszervezetek működését. Fontosnak tartja, hogy lefolytassa azt a vizsgálatot is, amellyel ellenőrzi, hogy milyen a banki információk biztonsága, a banküzem, az internetes adatvédelem, hogyan teljesít a jegybank ezen a területen. Papcsák szerint

"a fideszes párttagsága és választókerületi tisztsége nem összeférhetetlen az elnöki pozíciójával."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.