Pintér Sándor belügyminiszter úr válaszát látva felmerült bennem, hogy vajon hogyan lehet tűzoltódaruval felszámolni egy jogsértő cselekményt

POLITIKA
2016 február 03., 18:03
comments 95

Valóban a budapesti taxisdemonstráció miatt rendelték Budapestre az ország összes tűzoltódaruját január második felében. A szocialista Harangozó Tamás intézett kérdést a tárgyban a belügyminiszterhez, aki válaszában elismerte, hogy

"A Katasztrófavédelem kilenc daruja a Budapest belvárosában be nem jelentett demonstrációt biztosító műveleti törzs kérésére, az esetleges jogsértő cselekmények felszámolása érdekében érkezett a Fővárosba".

Az a válaszból sajnos nem derül ki, hogy hogyan lehet jogsértést felszámolni tűzoltódaruval, de az igen, hogy nem az összes, hanem csak kilenc darut rendeltek Budapestre, a maradék ki tudja hányból pedig két működésképtelen kivételével mindegyik riasztható volt, ezért az intézkedés Pintér szerint "a vidéken élők és az utakon közlekedők biztonságát nem veszélyeztette". (.pdf)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.