Eldugták a nyilvánosság elől az oktatásért felelős politikusokat

Sorra maradnak el Czunyiné Bertalan Judit közoktatási államtitkár sajtótájékoztatói és Balog Zoltán miniszter is teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Az Index újságírói próbálták elcsípni Czunyinét, hogy megkérdezzék a tanárok fokozódó felháborodásáról és a tüntetésekről, de keddre Komáromban meghirdetett rendezvényén azt közölték, hogy az valójában pénteken lesz, csütörtökön meg azt, hogy sajnos elmarad.

Hogy miért, azt nem mondták meg a lapnak. 

Hogy hova tűnt az államtitkár, az felmerült a mai kormányinfón is, ahol Lázár János annyit mondott, hogy az államtitkár és végzi a munkáját, jelen pillanatban is a minisztériumban, illetve az egyeztetéseket vezeti folyamatosan. 

Balog Zoltánról sincs sok hír, nyilvános programjai most nincsenek, pedig amúgy a miniszter kifejezetten aktív szokott lenni. Lázár szerint Balog a közoktatásról szóló egyeztetéseket vezeti, ezért most Rétvári Bence államtitkár helyettesíti. 

Hoffmann Rózsának, aki az előző köznevelésért felelős államtitkár volt, szintén lett volna egy sajtótájékoztatója szerdán, de ez is elmaradt.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.