Eldugták a nyilvánosság elől az oktatásért felelős politikusokat

Sorra maradnak el Czunyiné Bertalan Judit közoktatási államtitkár sajtótájékoztatói és Balog Zoltán miniszter is teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Az Index újságírói próbálták elcsípni Czunyinét, hogy megkérdezzék a tanárok fokozódó felháborodásáról és a tüntetésekről, de keddre Komáromban meghirdetett rendezvényén azt közölték, hogy az valójában pénteken lesz, csütörtökön meg azt, hogy sajnos elmarad.

Hogy miért, azt nem mondták meg a lapnak. 

Hogy hova tűnt az államtitkár, az felmerült a mai kormányinfón is, ahol Lázár János annyit mondott, hogy az államtitkár és végzi a munkáját, jelen pillanatban is a minisztériumban, illetve az egyeztetéseket vezeti folyamatosan. 

Balog Zoltánról sincs sok hír, nyilvános programjai most nincsenek, pedig amúgy a miniszter kifejezetten aktív szokott lenni. Lázár szerint Balog a közoktatásról szóló egyeztetéseket vezeti, ezért most Rétvári Bence államtitkár helyettesíti. 

Hoffmann Rózsának, aki az előző köznevelésért felelős államtitkár volt, szintén lett volna egy sajtótájékoztatója szerdán, de ez is elmaradt.