Merényleteket előkészítő dzsihádistákat tartóztattak le Berlinben

külföld
2016 február 04., 10:18

Több száz német rendőr vett részt csütörtökön abban az összehangolt akcióban, aminek keretében feltételezett iszlamistákat kerestek. A főügyészség és a tartományi bűnügyi hivatal emberei négy lakást és két üzletet kutattak át. Ezzel egy időben Észak-Rajna-Vesztfália és Alsó-Szászország tartományokban szintén razziáztak.

photo_camera Hibátlan pokrócválasztás! - Fotó: AFP/DPA/Odd Andersen

A nyomozók négy dzsihádistát kerestek, akik a gyanú szerint németországi és európai célpontok ellen készítettek elő merényleteket. Berlinben végül két férfit és egy nőt tartóztattak el. Igaz, őt okirathamisítás miatt keresték. Egy másik férfit pedig az észak-rajna-vesztfáliai Attendornban fogtak el.

A rendőrség szóvivője szerint a négy keresett személy közül ketten Berlinben, a többiek pedig Észak-Rajna-Vesztfáliában és Alsó-Szászországban élnek. Hozzátette, hogy mind a négyen Algériából származnak. A rendőrség szerint a gyanúsítottak kapcsolatban lehetnek az Iszlám Állammal is.

A gyanúsítottak közül az egyiket az algériai hatóságok is keresték. A nyomozók szerint a férfi Szíriában kapott kiképzést. (Tagesspiegel/Berliner Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.