Varga Mihály szerint 2015 gazdasági sikerei indokolták a 42 millió forintos karácsonyt a minisztériumban

gazdaság
2016 február 04., 18:39
comments 78

Csütörtök reggel írt arról a Világgazdaság, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerződései között bogarászva arra akadtak, a minisztérium mintegy 42 millió forintot költött el karácsonykor. 

A Bambi Entertainment Kft. bruttó 3,1 millióért vitte az ünnepség megtartásához kapcsolódó szolgáltatások biztosítását, 2,5 millió ment a Millenárisnak terembérlése, az állófogadásra és a bútorok bérlésére a Bourbon Group vezetőinek érdekeltségében álló IZ-s Kft-vel szerződtek le közel 20 millió forintra, míg az alkalmazottak ajándékaira több mint 17 millió forintot fordítottak. 

A minisztérium a nap folyamán közölte, hogy a költségeket az éves megtakarításból fedezték és hogy a rendezvényre 2200 dolgozót hívtak meg. 

A nap végén pedig megszólalt Varga Mihály miniszter is, aki Facebookon ezt írta: 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.