A kölni karneválon eddig 22 feljelentés érkezett szexuális zaklatások miatt

külföld
2016 február 05., 15:36
comments 213

A kölni karnevál első éjszakája után összesen 224 feljelentés érkezett a rendőrséghez testi sértés, rongálás és szexuális támadások miatt. Mivel ilyenkor az emberek ilyenkor sokat isznak, sokan agresszívvá váltak. Eddig 11 rendőr szenvedett könnyebb sérüléseket, közel 180 embert vettek őrizetbe.

Jelentősen megemelkedett a szexuális zaklatásokkal kapcsolatos feljelentések száma is, eddig 22-en tetek panaszt szexuális támadások miatt. Ez 13-mal több, mint tavaly. A rendőrség közleménye szerint a 22 esetből kettő volt súlyos. 

Az egyik alkalommal egy belga riporternőt támadtak meg. A tévést bekapcsolt kamera előtt kezdték el fogdosni. Egy másik nőt akkor ütöttek le, mikor éppen haza tartott, és Michael Temme rendőrfőnök szerint meg is erőszakolták. Az utóbbi eset miatt már őrizetbe vettek egy 17 éves férfit. A rendőrség szóvivője szerint a gyanúsított egy menekült volt.

A rendőrfőnök szerint a feljelentések megugrásának az lehet az oka, hogy a szilveszteri támadások után megváltozott a lakosság hozzáállása a zaklatásokhoz, és ezért többen tesznek bejelentést.

A szilveszteri támadások után a hatóságok sokkal nagyobb erőkkel készültek a karnevál biztosítására. Csütörtök este 2500 járőr teljesített szolgálatot az utcákon. Ezen felül a rendőr még 300 biztonsági őrt vetettbe, a dómnál pedig egy külön biztonsági pontot állítottak fel a nők számára. (Spiegel/FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.