A német titkosszolgálat szerint terroristák lehetnek a menekültek között

Terrorizmus
2016 február 05., 20:22
comments 183

Magukat menekültnek álcázva az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által kilépzett terroristák érkezhettek Európába, mondta a ZDF állami tévének Hans-Georg Maassen, a német alkotmányvédelmi hivatal (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV) vezetője.

A német főtitkosszolga azután mondta ezt, hogy a német hatóságok letartóztatták őt, és még két társát:

photo_camera A képen Farid A. látható, egy algériai férfi, akit az attendorni menekültszálláson fogtak el. A férfi a német hatóságok szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez kötődik, és merényleteket tervezett. (AFP / BERLIN POLICE)

A német hatóságok lehallgatták az algériaiak telefonbeszélgetéseit, ahol nyíltan beszéltek a lehetséges terrorcélpontokról. Többek között a berlini Checkpoint Charlie és az Alexanderplatz is a lehetséges célpontok között volt.

Maasen elmondta, a párizsi merényletek óta egyértelmű, hogy az IÁ menekültnek álcáva küld terroristákat. A mostani letartóztatások arra utalnak, hogy a titkosszolgálatoknak mostantól folyamatosan szembe kell néznie ezzel a fenyegetéssel.

(Telegraph, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.