Emberek, az adóhivatal LÉGPÁRNÁS HAJÓT vett!!

gazdaság
2016 február 05., 15:48
comments 225

A záhonyi határátkelőhelyre nettó 58,4 millió forintért légpárnás hajót vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - az eredmény a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Eredetileg 45 milliót szerettek volna költeni erre, de csak drágábban volt.

photo_camera Ez egy légpárnás hajó, bár valószínűleg nem ilyet vett a NAV 58 millióért.

A nyílt közbeszerzésre három ajánlat érkezett, ezek közül a legolcsóbb, a budapesti székhelyű AMT Hungary Kft. ajánlata nyert. A cég fő tevékenységi köre egyébként irodabútorok gyártása, de biztos benne vannak a légpárnáshajó-iparban is.

A legdrágább ajánlat 59,6 millió forintot tartalmazott. Ajánlatot tett még a debreceni székhelyű Harmónia 91 Kft. és az acsai székhelyű Quick-Tech Kft. is.

Az sajnos nem derül ki a kiírásból, hogy milyen típusú légpárnás hajóról van szó.

Ami viszont ennél is érdekesebb:

1. a pályázaton alulmaradó acsai Quick-Tech ugyanúgy a Regius Green Energy kft. tulajdonában van, mint a győztes AMT Hungary,

ami elég fura. Vajon miért adta be ugyanannak a cégcsoportnak két tagja is a pályzatot? És:

2. a Regius Green Energy tulajdonosa nem más, mint dr. Márkházai Sándor, aki a turai kastély tulajdonosa volt egy ciprusi cégen keresztül.

A turai kastély nemrég Tiborcz István miniszterelnöki vő érdekeltségi körébe került.

My hovercraft is full of eels!

(Kozbeszerzes.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.