Legalább 600 milliót költött az állam a dunaújvárosi stadionra. A csapat most csődközelbe került, mindenkit kirúgnak.

A Dunaferr Aréna. Forrás: Wikipedia

Közleményt adott ki a Dunaújváros PASE másodosztályú labdarúgócsapatának vezetése. Azt írják, nem sikerült megfelelő szponzorokat bevonzani, elfogyott a pénz, így a teljes szakmai stábot és az összes profi játékost menesztik, és saját nevelésű játékosokkal bekkelik végig a szezont. A vezetők kérik a szurkolóik támogatását és kitartását. 

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében 2014 végére 600 millió forintért építették ki a világítást a csapat otthonát adó Dunaferr Arénában. (A munkát az Elios Zrt. és a Roneko Kft. alkotta Duna2014 Konzorcium végezte el.)  Nyáron a gyepszőnyeget is felújították, ami ma már fűthető. Ezt a melót az Aquatherm nevű cég végezte el, melynek német anyavállalata olyan csapatok stadionjában végzett már ilyen munkát, mint a Real Madrid, az Udinese vagy a Schalke 04. 

A stadiont bő egy év alatt sikerült tehát tökéletes állapotba hozni, egyedül a klub zakatol közben csőd felé. A pálya egyszeri felfűtése kábé 1 millió forintba kerül, erre a luxusra már nem marad pénze a csapatnak. De legalább a fiatal játékosok európai körülmények között edződhetnek az NB II-ben. 

UPDATE - 12.35

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében a stadion teljes felújításának bekerülése volt 600 millió forint. A Duna 2014 Konzorcium által elvégzett munka ennek részeként valósult meg, és összesen 195 millió forintba került.   

(Nemzeti Sport)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.