A saját gyászszertartásán rémisztgetett a nő, akit a férje meg akart öletni, de túlélte

külföld
2016 február 05., 19:19

Szereplők:

  • Noela Rukundo – a feleség.
  • Balenga Kalala – a férj.

A házaspár tíz éve élt együtt az ausztráliai Melbourne-ben, amikor is hazautaztak egy temetésre Burundiba (Rukundo burundi-i, Kalala kongói menekült volt). Amikor Rukundo kilépett a hotelszobából, egyszer csak három férfi kötötte gúzsba, és elhurcolták a város szélére.

photo_camera Noela Rukundo.

Elrablói közölték, hogy ők igazából nem lelkesednek azért, hogy nőket öljenek, ezért a legszívesebben őt sem ölnék meg. De azt szeretnék, ha tudná Rukundo, hogy a férje fizetett nekik egy csomó pénzt, hogy megöljék őt.

„Csak annyit szeretnénk, hogy menj vissza, és mondd el a többi hülye nőnek, mi történt veled!”

– mondták a bérgyilkosok Rukundo szerint. A feleség hazautazott, és melbourne-i házában éppen a saját gyászszertartásába csöppent: feketébe öltözött rokonok zokogtak mindenfelé. Egy darabig várt az autóban, majd kiszállt, hogy üdvözölje a gyilkosságára felbujtó férjét.

„Meglepetés! Mégis élek!”

– mondta Kalalának, aki erre ijedt arcot vágott, és megkérdezte, szellemet lát-e.

Nem sokkal később a rendőrök letartóztatták a férfit, aki bevallotta bűnét, így kilenc évet kapott, már börtönbüntetését tölti.

Rukundonak egyébként volt öt gyereke az előző házasságából, Kalalával pedig lett még három. Most mindet egyedül kell nevelnie.

(Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.