Bevándorlásellenes tüntetőket kergettek meg Dublinban

külföld
2016 február 07., 07:36
comments 223

Írország fővárosában is megalakult vagy megalakult volna a Drezdából induló bevándorlásellenes mozgalom, a Pegida. 

Azért a feltételes mód, mert első találkozójuk meglehetősen csúfos véget ért: szombat délután ellentüntetők kergették szét őket, majd a rendőrség is közbelépett. 

Többszáz ellentüntető várta a Pediga ír sejtjének alapítására érkezőket. A két csoport között kisebb összetűzés tört ki, az ellentüntetők jó néhány szélsőjobboldali szimpatizánst elkergettek a környékről. 

A rendőrség ezután lépett közbe, a szokott ír hatósági nyugalommal gumibotoztak egy sort, ebben egy operatőr is megsérült. A tüntetések ezután nem sokkal véget is értek.

Szombaton Európa több városában zajlottak Pediga-tüntetések, Prágában, Amszterdamban és Calaisban több százan vonultak utcára.  (IrishTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.