Máltán azzal vádolnak egy líbiai menedékkérőt, hogy megerőszakolt egy magyar nőt

bűnügy
2016 február 07., 20:29
comments 481

A MaltaToday honlapja szerint St. Julian's városában a rendőrség őrizetbe vett egy líbiai nemzetiségű férfit, akit egy 27 éves magyar nő megerőszakolásával vádolnak. A 26 éves, Tripoliból származó Ezzedin Salem Elaoud a gyanú szerint megtámadta és bántalmazta is a sértettet. A lap szerint a férfi tagadja a vádakat. 


A MaltaToday azt írja, hogy a férfi bevándorlási papírja lejárt, és menedékkérelme az eset idején épp elbírálás alatt állt. Szombaton tartóztatták le, miután hajnalban a rendőröket arról értesítették, hogy egy bántalmazott és vérző nő fekszik egy Paceville-i - St. Julian-hez közel eső - apartman előtt.

A nőt kórházba szállították, ellátták és később azonosította az egyik támadót. (A tudósítás alapján nem teljesen világos, hogy a támadó egyedül volt, vagy lehetett társa is.

A cikk azt írja, hogy az áldozat szavahihetőségében is felmerült kétség. A nyomozásra állítólagosan rálátó források szerint legalábbis kétséges, hogy valóban erőszakos szexuális cselekmény történt-e, vagy a nő beleegyezésvel történt a szex. A máltai lap megemlíti, hogy az áldozaton alkoholtesztet is végeztek, mert a védelem szerint az incidens illetve a vallomástétel idején ittas lehetett. 

A bíróság emellett arra kérte a nyomozóhatóságot, hogy idézzen be tanúkat, miután a vádlott védője jelezte, hogy az óvadék megállapítását az esetleges tanúvallomásoktól teszi függővé. 

(MaltaToday)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.