A tábla, amivel Németh Szilárd egy csapásra az univerzum legnagyobb dadaista művészévé vált

2016 február 8., hétfő 17:18
191

Puskás Tivadar, a KDNP volt frakcióvezető-helyettese (egyben Szombathely polgármestere) posztolta a Facebookon, hogy Németh Szilárddal, a Fidesz frakcióvezető-helyettesével és rezsibiztosával (aki a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is) olyat avatott, amilyet eddig – és többé – soha senki.

André Breton, Marcel Duchamp és Hugo Ball, ha behugyoznak, se tudtak volna akkora dadaista installációval előállni, mint amit a kormánypárti politikusok kisujjból kiráztak.

A kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíj – Polyák Imre emlékverseny megnyitóján ugyanis a szövetség és a szombathelyi önkormányzat képviseletében Puskás és Németh

Szent Márton születésének 1700. évfordulóján egy emléktáblát is felavatott a Birkózó Magyar Nagydíj tiszteletére.

Hogy Szent Mártonnak mi köze van a birkózáshoz, az nem világos, gyors keresés alapján a kabátját sem azért vágta ketté karddal, hogy ezzel indítson egy pankrációs show-t, hanem hogy segítsen a rászorulón. Valószínűleg arról van szó, hogy Szent Márton Savariában (ma Szombathely) született, és ezért az idei verseny „Szent Márton szellemiségében zajlik”, ugyanis a hét végén egy Szent Mártonról elnevezett fairplay-díjat adományoztak a legsportszerűbb birkózónak.

Álljon itt még tízszer a kép Szent Márton és a Birkózó Magyar Nagydíj tiszteletére:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt