A tábla, amivel Németh Szilárd egy csapásra az univerzum legnagyobb dadaista művészévé vált

képzavar
2016 február 08., 17:18
comments 190

Puskás Tivadar, a KDNP volt frakcióvezető-helyettese (egyben Szombathely polgármestere) posztolta a Facebookon, hogy Németh Szilárddal, a Fidesz frakcióvezető-helyettesével és rezsibiztosával (aki a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is) olyat avatott, amilyet eddig – és többé – soha senki.

André Breton, Marcel Duchamp és Hugo Ball, ha behugyoznak, se tudtak volna akkora dadaista installációval előállni, mint amit a kormánypárti politikusok kisujjból kiráztak.

A kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíj – Polyák Imre emlékverseny megnyitóján ugyanis a szövetség és a szombathelyi önkormányzat képviseletében Puskás és Németh

Szent Márton születésének 1700. évfordulóján egy emléktáblát is felavatott a Birkózó Magyar Nagydíj tiszteletére.

Hogy Szent Mártonnak mi köze van a birkózáshoz, az nem világos, gyors keresés alapján a kabátját sem azért vágta ketté karddal, hogy ezzel indítson egy pankrációs show-t, hanem hogy segítsen a rászorulón. Valószínűleg arról van szó, hogy Szent Márton Savariában (ma Szombathely) született, és ezért az idei verseny „Szent Márton szellemiségében zajlik”, ugyanis a hét végén egy Szent Mártonról elnevezett fairplay-díjat adományoztak a legsportszerűbb birkózónak.

Álljon itt még tízszer a kép Szent Márton és a Birkózó Magyar Nagydíj tiszteletére:

photo_camera

photo_camera

photo_camera

photo_camera

photo_camera

photo_camera

photo_camera

photo_camera

photo_camera

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.