Terrorizmus dicsőítéséért vettek őrizetbe két bábjátékost Spanyolországban

A két bábjátékos, Alfonso Lazaro de la Fuente és Raul Garcia Perez Madridban adott elő egy darabot, utána vették őket őrizetbe. A vád szerint a terrorizmust népszerűsítették, mert gyerekeknek szánt előadásukban felakasztották egy bíró képmását, leszúrtak egy apácát egy kereszttel és többször vertek meg a darabban rendőröket is. 

A bábok pedig állítólag a betiltott baszk szeparatista terrorista csoportra, az ETA-ra utaló transzparenseket tartottak kezükben, aminek nevét szójátékkal össze is kötötték az al-Kaidáéval. 

Madrid polgármestere, Manuela Carmena közleményt adott ki, ami szerint a darabot nem látta a bemutató előtt művészeti igazgató, pedig ez lett volna a protokoll. Az előadókat eltiltották attól, hogy a karneváli szezonban ismét bábozzanak. 

A bábpáros barátai szerint viszont a két előadó nem akarta megvédeni a terroristákat és nem tudták, hogy előadásukon gyerekek is jelen lesznek. Ez ugyanis nem gyereknek szóló darab, csak nem tudták, hogy milyen közönség várja őket. (Independent, RT)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.