Terrorizmus dicsőítéséért vettek őrizetbe két bábjátékost Spanyolországban

külföld
2016 február 08., 10:46
comments 6

A két bábjátékos, Alfonso Lazaro de la Fuente és Raul Garcia Perez Madridban adott elő egy darabot, utána vették őket őrizetbe. A vád szerint a terrorizmust népszerűsítették, mert gyerekeknek szánt előadásukban felakasztották egy bíró képmását, leszúrtak egy apácát egy kereszttel és többször vertek meg a darabban rendőröket is. 

A bábok pedig állítólag a betiltott baszk szeparatista terrorista csoportra, az ETA-ra utaló transzparenseket tartottak kezükben, aminek nevét szójátékkal össze is kötötték az al-Kaidáéval. 

Madrid polgármestere, Manuela Carmena közleményt adott ki, ami szerint a darabot nem látta a bemutató előtt művészeti igazgató, pedig ez lett volna a protokoll. Az előadókat eltiltották attól, hogy a karneváli szezonban ismét bábozzanak. 

A bábpáros barátai szerint viszont a két előadó nem akarta megvédeni a terroristákat és nem tudták, hogy előadásukon gyerekek is jelen lesznek. Ez ugyanis nem gyereknek szóló darab, csak nem tudták, hogy milyen közönség várja őket. (Independent, RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.