Tiszta középkor: egy francia tábornok lesz a brit haderő egyik fronthadosztályának a parancsnoka

külföld
2016 február 08., 20:11
comments 76

A brit védelmi minisztérium egy egyelőre még meg nem nevezett francia dandártábornokot nevezett ki a brit hadsereg 1. Hadosztályának élére. Az 1. Hadosztály a brit hadsereg két, elsővonalbeli hadosztályának egyike.

A francia tábornok augusztusban veszi át a fronthadosztály vezetését.

A hadsereg egyik szóvivője szerint a kinevezés "a franciákkal való stratégiai kapcsolatunk része". Az alakulat parancsnokhelyettese brit, James Carr-Smith dandártábornok lesz.

Az 1. Hadosztály hét gyalogsági és egy szállítódandárból áll. A hadosztály elsősorban a brit hadsereg elsőszámú fronthadosztálya, a 3. Hafosztály utánpótlása és leváltása a hadszíntéren.

Másodsorban kiképzési feladatokat lát el, segíti a szövetséges külföldi alakulatok kiképzését, illetve ez a hadosztály látja el a katasztrófavédelmi feladatokat is brit földön. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.