Tuzson Bence az esetleges előrehozott választásokról: Minden lehetőséget meg kell vizsgálni

Az atv.hu riportja szerint ezt válaszolta sajtótájékoztatóján egy kérdésre a kormány kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, amikor arról kérdezték, hogy felmerült-e lehetőségként egy előre hozott választás.

Minderre azután került sor, hogy Rogán Antal egy szombati konferencián arról beszélt, ha az ellenzék nem szavazza meg a terrorveszélyre hivatkozva rendeleti kormányzást is lehetővé tévő alkotmánymódosítást, a kormány az emberekhez fordul. Akkor nem derült ki, hogy Rogán mire gondol, egy újabb aláírásgyűjtés vagy az ellenzéket semmire nem kötelező nemzeti konzultáció indítása merült-e fel. De Rogán akkor még újságírói kérdésre nevetségesnek nevezte a felvetést, hogy előrehozott választásokban gondolkodnának.

Ehhez képest Tuzson már megengedőbb volt, amikor annyit mondott, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálni. Az atv.hu szerint az utóbbi időben több elemző is érvelt amellett, hogy a Fidesznek most meglehetősen ideálisak lennének ehhez a körülmények, ugyanakkor mégsem hiszik, hogy meg mernék ezt lépni. 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.