A kormány mondja tollba az önkormányzatok kvótaellenes nyilatkozatait

migráció
2016 február 09., 06:55
comments 180

A kormány a Fidesz választókerületi elnökein, megyei központjain keresztül országszerte szövegjavaslatot küldött az önkormányzatokhoz, hogy azok olyan helyi határozatokat hozzanak, amelyekben kinyilvánítják nemtetszésüket a kormány által "betelepítési kvótának" nevezett befogadási kvóta ellen, írja az Index.

Hálózsák vs GYODA. (Fotó: Segesvári Csaba/Délmagyar)
photo_camera (Fotó: Segesvári Csaba/Délmagyar)

Az önkormányzatoknak szövegmintát is mellékelnek, lényegében elég csak az önkormányzat nevét beírni és a határozat már a testület elé is kerülhet. A szándék gyakran megvan az önkormányzatok részéről, vagy azért, mert egyetértenek, vagy pedig azért, mert fontosnak érzik a lojalitás demonstrálását, hogy pénzhez jussanak.

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.