Aki ellen nem folyik rendőrségi eljárás, annak már nem kell vagyonosodási vizsgálattól tartania

gazdaság
2016 február 09., 13:07
comments 63

Az év elejétől érvényben van a szabályozás, ami szerint

a NAV most már nem indíthat vagyonosodási eljárást, csak akkor, ha erre a rendőrség kéri büntetőügy miatt.

Pedig ez volt eddig a NAV legerősebb fegyvere arra, hogy megállapítsa az adózó látható életviteléről gyűjtött információk alapján tett becslés segítségével, mennyivel kellene valakinek több adót fizetnie – annak ellenére, hogy papíron sikerült ennek nyomait eltüntetnie, vagy nem vallotta be jövedelmeit.

Az új szabály alapján az egymást vagyonosodási vizsgálatokkal gyakran fenyegető politikusok különösen elégedettek lehetnek. Csak arra kell figyelniük, ne kövessék el a következők egyikét, pontosabban hogy ne induljon ellenük eljárás a következők miatt:

  • vagyon elleni bűncselekmények,
  • pénz- és bélyegforgalom biztonsága elleni bűncselekmények, 
  • költségvetést károsító bűncselekmények, 
  • pénzmosás és gazdálkodás rendjét sértő bűncselekmények.

(Napi.huNépszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt