Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el Röszkénél

bűnügy
2016 február 09., 10:40
comments 204

Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el kedd délelőtt Röszkénél, ahol egyszerre 24 magát pakisztáni, indiai, illetve nepáli állampolgárnak valló fiatal férfi lépett illegálisan magyar területre - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A határsértők a kerítés előtti drótakadályt ledöntötték, az oszlopokra kifeszített acélhálón pedig csípőfogóval lyukat vágtak. Az elfogottak egy nagyobb csoport tagjai voltak. Mintegy tucatnyian, amikor észrevették a feléjük közeledő magyar rendőröket és katonákat, visszatértek a határ vajdasági oldalára. Az eset néhány méterre történt egy olyan szakasztól, ahol a nyomok és a javítást jelző rendőrségi címke szerint már korábban is átvágták a kerítést.

A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta összesen 1095 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, két terhelt esetében pedig határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Az elmúlt három hétben az ügyészség 179 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte. Az elkövetők közül ötvenketten koszovói, huszonhárman albán, tizennyolcan török, tizenheten pakisztáni, tizennégyen bangladesi, tizenhárman marokkói, tizenketten iráni állampolgárnak vallották magukat, de volt, aki szomáliai, szerb, kubai, palesztin, iraki, haiti, szenegáli, kongói, afgán, algériai, eritreai vagy gambiai személyi adatokat közölt.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.