Helyi drukkerek és válogatott hokisok verekedtek össze Miskolcon

Már a rendőrség is vizsgálja, hogy pontosan mi történt szombat éjszaka a miskolci Rockwell diszkóban, ahol a hírek szerint két társaság esett egymásnak. Az egyik a DVTK Jegesmedvék hokisaiból, köztük a válogatottban is szereplő játékosokból, a másik a DVTK drukkereiből állt.

A DVTK hivatalos honlapján közzétett szűkszavú közlemény szerint

"különösen fájóak minden diósgyőri számára a jégkorongozóink és drukkereink konfliktusáról szóló hírek."

Amiből viszonylag egyértelmű, hogy valamilyen összetűzés biztosan volt. A Jegesmedvék belső vizsgálatot rendelt el, és a klub úgy tudja, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság hivatalból indított vizsgálatot indított garázdaság gyanúja miatt.

A Blikk idéz egy miskolci szurkolói oldalon felbukkant beszámolót egy állítólagos résztvevőtől:

"Barátaimmal, szurkoló társaimmal úgy döntöttünk, hogy megünnepeljük a Diósgyőr születésnapját. A Rockwell discoban került erre sor, ahol belebotlottunk a Miskolci jegesmedvék csapatának tagjaiba. Egyik barátomba bele is kötöttek, nem feltételezhetem, hogy ittasak voltak (sportemberekről, mint tudjuk Miskolcon elég hihetetlen). A srácot kiütötték azonnal, majd bejött és szólt, hogy balhé van. A kidobók próbálták eltussolni a dolgot, kitessékelték a sportolóinkat, majd mi is távoztunk. Kint újra egymásra találtunk. 6 sportoló várt ránk, nyilván esélyünk sem volt, védtük egymást, de reménytelenül. Most az orvosi ügyeletről írok, mindannyian kezelésre várunk, de ezt túléljük. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy ekkora csalódást okoznak azzal a címerrel a ruhájukon, amiért megtennék mindent. El kellett fogadnom azt, hogy próbálják kiölni a szenvedélyt, azt is hogy azokat az embereket próbálják kiiktatni, akik a legtöbbet tesznek a Magyar sikerekért. De ezt nem tudom elviselni, hogy válogatott sportolók, autogram helyett pofonokat osztanak és a barátaimmal az ünneplés után a kórházi kezelést várjuk. Nem panaszkodni szeretnék. Nem az ütések fájnak, azok begyógyulnak. De a seb, amit okoztak a lelkünkben, kiölte a szenvedélyt, amit Ti adtatok nekünk. Ezt csak azért írtam le, hogy legyen még egy példa arra, hogy nem csak a külső tényezők hátráltatnak, belülről is kezd romlani a dolog. A városom, a csapatom, így vesztette el, három hűséges szimpatizánsát, mi így vesztettük el a fél életünket. Nincs semmi háttér szándékom, kérlek ne tegyétek ki sehová. Ti vagytok a legnagyobbak, életem végéig csodálni foglak titeket. Köszönöm, ha végigolvassátok és köszönök mindent, amit értünk tettetek, még ha nem is gondoljátok mennyi minden is ez. Feljelentéstől eltekintünk már csak azért is, mert fontos, hogy legalább a pályán viselkedjenek példaképként, ha már az életben nem sikerül.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.