Ilyen jó hangulatban kerekasztalozik (elsősorban) magával a kormány

oktatás
2016 február 09., 08:24
comments 168

Kicsattanó jókedv a köznevelési kerekasztal most folyó, első ülésén:

Palkovics László oktatási államtitkár, Sipos Imre köznevelésért felelõs helyettes államtitkár, Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere, Czunyiné Bertalan Judit eddigi köznevelési államtitkár, Kun Szabó István vezérõrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára és Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)
photo_camera Palkovics László oktatási államtitkár, Sipos Imre köznevelésért felelõs helyettes államtitkár, Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere, Czunyiné Bertalan Judit eddigi köznevelési államtitkár, Kun Szabó István vezérõrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára és Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A kerekasztalon ugyan részt vesz szakértőként a Herman Ottó gimnázium igazgatója, és jelen van a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is (a Pedagógus Szakszervezet nem vesz részt). De azért több mint fura, hogy az tanárok és diákok elégedetlenségét megtárgyalandó kerekasztalra olyan szervezeteket hívott meg a kormány, mint

  • a saját kezdeményezésére létrejött Nemzeti Pedagógus Kart,
  • a kormányhoz közel álló Nemzeti Ifjúsági Tanácsot és a Magyar Ifjúsági Tanácsot,
  • a Fekete György-féle Magyar Művészeti Akadémiát,
  • Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét,
  • a nem is a KLIK alá tartozó Katolikus Pedagógia Szervezési és Továbbképzési Intézetet,
  • és a kihagyhatatlan Parragh Lászlót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.