Bakondi: „Jogi oltalommal” állunk készen, hogy az eddiginél nagyobb migrációs nyomással szembenézzünk

migráció
2016 február 10., 20:53
comments 170

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint tavaszra fokozódik a migrációs nyomás.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában azt mondta: „nagyon jelentős fenyegetést jelent” a migrációs hullám, és januárban „több mint 62 ezren érkeztek Európába”. Ez „több, mint tavaly júniusban”, és a tavaly januári adat sokszorosa – mondta.

A magyar határrendészeti rendszer nagy létszámmal, fejlett technikai eszközökkel (például hőkamerákkal, éjjellátó berendezésekkel), a „jogi oltalommal” és a műszaki akadályrendszerrel készen áll, hogy az eddiginél nagyobb migrációs nyomással szembenézzen – mondta.

A főtanácsadó azt is mondta, hogy kedden 72 embert fogtak el a határon, olyan területekről érkezőket – köztük afrikaiakat, pakisztániakat, nepáliakat –, akiket a macedón határról nem engedtek tovább, ezért ők maguk és az embercsempészek is megpróbálnak új útvonalakat keresni Nyugat-Európa felé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.