Több száz emberi maradványt és apró csontokat találtak egy mexikói farmon

Luis Ángel Bravo helyi főügyész újságírók előtt rámutatott, hogy a hatóságok még nem végeztek a nyomok vizsgálatával, ezért egyenlőre nehéz megmondani hány emberhez tartoznak a Veracruz szövetségi államban talált maradványok.

Feltehetően mindannyian a veracruzi bűnszervezetek áldozatai lehetnek, és köztük lehet 2 abból az 5 fiatalból is, akik az idén január 11-én tűntek el Tierra Blancában – mondta Bravo.

A tömegsír az El Limón nevű farmon volt, ami Tlalixcoyan község mellett fekszik a kelet-mexikói szövetségi államban.

„Nyilvánvaló, hogy ezt a helyet nemcsak arra használták, hogy megöljék és elégessék az embereket, hanem arra is, hogy teljesen megsemmisítsék a tetemeket”

– mondta Bravo.

Tavaly augusztusban a hatóságok több mint 31 ezer emberi maradványt tártak fel az észak-mexikói Nuevo León szövetségi állam egyik farmján. A nyomozók megállapításai szerint a maradványok olyan embereké, akiket mexikói drogkartellek hurcoltak el korábban.

Szeptemberben pedig a nyugati Jalisco szövetségi állam egyik farmján lelték annak nyomát, hogy bűnözők savban oldották fel az áldozataik tetemeit. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.