A magyar kormány nem akarja, hogy minaret épüljön Szigetváron

politika
2016 február 11., 06:47
comments 46

Az Index értesülései szerint kedden megmondták a Budapestre érkező török külügyminiszternek, Mevlüt Cavusoglunak, hogy a kormány nem támogatja, hogy a török állam minaretet építsen Szigetváron. 

Decemberben a budapesti török nagykövet, Sakir Fakili jelentette be, hogy Zrínyi Miklós emlékév alkalmából újra felépítenék a régóta csonka minaretet, ami még több mint három évszázada omlott le. 

A magyar kormány tervei szerint ebben az állapotban renoválnák az épületet szeptember 7-ére, amikor Szigetvárra érkezik majd Recep Tayyip Erdogan török elnök is. A nagykövet szerint viszont a tervek leginkább egy gyárkéményére emlékeztetnek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.