A vak komondoros Balogh ügyvédje szerint a médiahadjárat is hozzájárulhatott a polgármester gyerekének megbetegedéséhez

2016 február 11., csütörtök 13:09
196

A perbeszédekkel folytatódott a fülöpházi polgármester, egykori fideszes parlamenti képviselő Balogh József pere. Balogh 2013 áprilisában hajnalban egy esküvőről hazafelé menet legalább kétszer megütötte élettársa arcát.

A nő arccsontja darabosra tört és jobboldali járomcsontja is eltört. A látlelet alapján egy korábbi bántalmazás nyomait is fel lehetett fedezni. 

Balogh akkor azzal védekezett, hogy a nő átesett a család vak komondorán. 

Országos botrány lett az ügyből, Balogh kizáratta magát a Fidesz parlamenti frakciójából, Fülöpházán azonban újraindult a választásokon és nyert is. 

A férfi élettársa a bűntény után még elmondta az orvosoknak, hogy Balogh verte meg, később azonban vallomását visszavonta és visszaköltözött a férfihoz. 

A perbeszédekről a Népszabadság tudósított, e szerint az ügyészség szerint egyértelmű, hogy Balogh elkövette a súlyos testi sértést, ráadásul ezt többféleképpen adta elő az eljárás során. 

Az ügyészség szerint az is súlyosbította a férfi tettét, hogy országgyűlési képviselőként és polgármesterként tette mindezt, és a közéleti szereplőknek példát kell mutatniuk. Azt javasolták, hogy Baloghot ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre, helyezzék pártfogó felügyelet alá és kötelezzék indulatterápián való részvételre. 

Balogh ügyvédje viszont a lap beszámolója szerint kifogásolta, hogy a bíróság elutasította a közvetítői eljárást. Ráadásul Balogh a komondoros nyilatkozatot a sajtónak tette, a büntetőeljárásban viszont mindig elismerte tettét. 

Az ügyvéd szerint ráadásul olyan médiahadjárat folyt Balogh ellen, ami akár tinédzser gyereke rákos betegségéhez is hozzájárulhatott. 

"Miközben el kellett távolítani az egyik veséjét, folyton azt kérdezgették tőle, igaz-e, hogy apádat három évre becsukják? A média és a közvélemény a gyermeket büntette, miközben azt hitte, az igazság mellett áll ki."

- írja a lap. 

Az ügyvéd szerint az, hogy Fülöpházán az újraválasztás annak a jele, hogy megbocsájtottak neki. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt