Bajban a SoundCloud

üzlet
2016 február 12., 07:47
comments 41
photo_camera Forrás: Soundcloud Facebook. 

Legutóbbi éves jelentése szerint nagyon nehéz helyzetbe került az egyik legnépszerűbb zenemegosztó oldal, a SoundCloud. Az oldalt 18 millió alkotó, 175 millió hallgató hasztnálja havonta. 

A 2014-es eredményei alapján a cég zuhanórepülésben van: a mintegy 15 millió eurós bevételi oldallal szemben 39 millió eurós veszteséget könyvelhetett el. Miközben évről évre több veszteséget termel a cég, valami nem okés az üzleti modellel, a fizetések viszont közben alaposan megnőttek.  

A befektetők egyedül tavaly 77 millió eurót tettek be a cégbe, és a hírek szerint a vállalat egy jelentős részesedését átadta a Universal Music Group-nak.

 A mostani jelentés szerint a közeljövő működését ugyan nem fenyegeti veszély, de újabb sürgős tökebevonásra lesz szükség. A Financial Times szerint a cég auditora, a KPMG jelezte: további tőkebefektetés nélkül kérdéses, hogy a vállalat a jövőben is megmarad. 

(FactMag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.