Bajban a SoundCloud

Forrás: Soundcloud Facebook. 

Legutóbbi éves jelentése szerint nagyon nehéz helyzetbe került az egyik legnépszerűbb zenemegosztó oldal, a SoundCloud. Az oldalt 18 millió alkotó, 175 millió hallgató hasztnálja havonta. 

A 2014-es eredményei alapján a cég zuhanórepülésben van: a mintegy 15 millió eurós bevételi oldallal szemben 39 millió eurós veszteséget könyvelhetett el. Miközben évről évre több veszteséget termel a cég, valami nem okés az üzleti modellel, a fizetések viszont közben alaposan megnőttek.  

A befektetők egyedül tavaly 77 millió eurót tettek be a cégbe, és a hírek szerint a vállalat egy jelentős részesedését átadta a Universal Music Group-nak.

 A mostani jelentés szerint a közeljövő működését ugyan nem fenyegeti veszély, de újabb sürgős tökebevonásra lesz szükség. A Financial Times szerint a cég auditora, a KPMG jelezte: további tőkebefektetés nélkül kérdéses, hogy a vállalat a jövőben is megmarad. 

(FactMag)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.