Eljárás indult a Star Wars gyártója ellen Harrison Ford sérülése miatt

külföld
2016 február 12., 07:07
comments 43

Eljárást indított a Star Wars legújabb, VII. részének produkciós cége, a Disney brit leányvállalata, a Foodles Production ellen a brit munkavédelmi felügyelet, a HSE.

Az Erő ébredése forgatásán, 2014 júniusában történt baleset a pinewoodi stúdióban, ahol az Ezeréves sólyomban játszódó jeleneteket forgatták. Egy hidraulikus ajtó akkorát ütött a Han Solót alakító Harrison Fordon, hogy a színész lábát törte, helikopterrel kellett kórházba szállítani műtétre.

A HSE szerint a balesetért a gyártó cég a felelős. Ez utóbbi "csalódott" a HSE döntése miatt.

A pinewoodi stúdióban amúgy most már a Star Wars következő, 8. részét forgatják, amit a tervek szerint 2017 decemberében mutathatnak be. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.