Jelentősen szigorítana a szmogriadó szabályain a fővárosi közgyűlés

Sokkal szigorúbb szabályokat vezetne be szmogriadó idejére a fővárosi közgyűlés. Egy most beterjesztett, a jövő szerdai közgyűlésen tárgyalt javaslat szerint a mostaninál négyszer több autót érintene a forgalomkorlátozás, ha elrendelik a szmogriadó riasztási fokozatát.

A jelenleg érvényes szabályok szerint a szmogriadó riasztási fokozatában csak a legszennyezőbb, ún. fekete matricás járművek nem közlekedhetnek. Ez a főváros-agglomeráció viszonylatban 46-76 ezer autót, az összes jármű 7-8 százalékát jelentette, vagyis ennyi autó nem közlekedhetett a riasztás napjaiban.

Az új terv szerint riasztás idején az euró 2-es benzines és dízelüzemű járművekkel is bővítenék, ez már 186-307 ezer autót érintene. Ezekből a legfiatalabbak is legalább 15 évesek.

A következő korlátozási lépcsőben az Euro-3 szabványú dízeljárműveket vonhatnák ki, ezzel együtt már összesen 240 ezer fővárosi, az agglomerációval együtt pedig már 395 ezer autót, a teljes járműpark 38-41 százalékát vonhatnák ki ideiglenesen a forgalomból. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.