Rendőrnek öltözve loptak meg idős embereket

bűnügy
2016 február 12., 14:55
comments 37

2015 decembere és idén február között összesen öt alkalommal lopott meg idős embereket Budapesten egy érdi házaspár és két férfitársuk. A bűncselekményeket Budapest II., V. és XIII. kerületében követték el. A módszer szerint az elkövetők úgy tettek, mintha hatósági eljárást folytatnának, ezzel elterelték az áldozatok figyelmét, és közben meglopták őket - ékszereket, műtárgyakat, készpénzt zsákmányoltak. 

photo_camera

A rendőrök hétfőn, Budapest VIII. kerületébe igazoltattak három elkövetőt, és gépkocsijukban megtalálták az elkövetéskor használt rendőri jelzéssel ellátott ruhákat, jelvényeket, és ellopott értékeket. Épp egy józsefvárosi ékszerkereskedésben próbálták értékesíteni az aznap szerzett aranygyűrűket, amikor a tettenérésre sor került. Később elfogták a negyedik gyanúsítottat is Érden. 

A BRFK lopás gyanújával indított eljárást az érdi illetűségű 41 éves Sz. Anita, a 43 éves Sz. Kálmán és a 35 éves J. Gábor, valamint a tárnoki 30 éves Sz. Tamás ellen.

(police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.