Verekedésbe fulladt a Fidelitas hétvégi wellness disznóvágása

„Nem szokásom kommenteket írni ezeken a fórumokon, de ami ma hajnalban Á.-val és velem történt az egész egyszerűen nem maradhat szó nélkül. Olyan dolgok történtek, amelyek nemhogy Magyarország polgári pártjának ifjúsági szervezetében, de egy sarki kocsmában sem történhetnek meg normális helyzetben.”

Így kezdődik egy beszámoló, ami egy fidelitasos zárt fórumon jelent meg, és ami a múlt hétvégi füzesgyarmati „wellness disznóvágás” nevű bulin történt esetről szól.

Az eset kötekedéssel kezdődött („Na, itt van a pénz, leszopsz ennyiért?" – többek között ilyen szövegekkel), aztán több résztvevős verekedés kezdődött, ahol a leírás szerint idáig fajultak a dolgok:

„(...) felállt a székéből és szabályszerűen nekiesett Á.-nak, aki a második lökés után földre került, nekiesett az egyik széknek, ahonnan egy üres sörösüveg leesett és szilánkokra tört, elvágta Á. kezét (...) a karjával befogta a nyakát és elkezdte szorítani (...) nekem esett, és az egyik kezével ő is szorította torkomat. Gyakorlatilag 20 másodpercig nem kaptam levegőt. (...) ,egy álló fogast emelt a feje fölé, és a következőket mondta: »fejbe b*****k«.”

A beszámoló írója, és egy másik fidelitasos is komolyabban megsérültek.

A vitában és a dulakodásban a leírás szerint Kerékgyártó Gábor, a kormánypárt ifjúsági szervezetének volt budapesti vezetője is részt vett. Ő aztóta kilépett a szervezetből, egész pontosan lemondott a „pártoló tagságáról”, mert már idősebb volt, mint a 35 éves felső korhatár.

Úgy tudjuk, a verekedés azért kezdődött, mert a két megsérült fidelitasos Kurucz Dániel volt budapesti elnök köréhez tartoznak. Ez a kör élesen szemben áll a jelenlegi vezetéssel – utóbbi társasághoz tartozik Kerékgyártó is. Kurucz maga nem volt ott az eseményen, ahogy Böröcz László elnök sem.

A két sértett másnap otthagyta a bulit, este jelent meg ez a beszámoló egy zárt fórumban, ahonnan gyorsan le is törölték. Ezután egy körlevél indult a bulin történtekről.

Részlet a törölt Facebook-posztból, a sérülésekről szóló képekkel együtt

Úgy tudjuk, az eset után a sértettek a Fidesz alelnökeihez fordultak, mert azt szeretnék, ha a párt etikai bizottsága elé kerülne az ügy.

Pénteken többször kerestük Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét és Kerékgyártó Gábort, de nem lehetett elérni őket. A wellness disznóvágás szervezőjét, Lőrinc Gergőt egyszer elértük, ő azt mondta, épp nem tud nyilatkozni, később már őt sem lehetett elérni.

Kerékgyártó Gábor egy korábbi bulin

Böröcz László a belső levelezésben azt írta, „semmilyen agresszív megnyilvánulást nem tolerálok a Fidelitason belül sem”, illetve „bárki, aki agresszív cselekedetet követ el, az az alapszabály szellemében kizárásra kerül”, de úgy tudjuk, a sértettek ezt nem vették igazán komolyan.

„Ahol ilyen előfordul az a gyengeség és a félelem jele. Ahol valakit azért bántalmaznak, mert más véleményen van, az vállalhatatlan” – írta a beszámoló szerzője.

Erdélyi Péter - Plankó Gergő

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.