Fideszes ex-államtitkár: pipa vagyok a borotválatlan, kockás inges tanároktól

oktatás
2016 február 13., 12:14
comments 319

Erős interjút adott a Magyar Nemzetnek a Fidesz-kormány korábbi felsőoktatási államtitkára, Klinghammer István.

Szerinte a tüntetések úgy általában "a világon semmit nem oldanak meg", "teljesen értelmetlennek" tartja ezért a mostani pedagógustüntetést.

"Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál."

A pedagógus sztrájkbizottság követelései miatt pedig "kinyílt a bicska a zsebében", mert abból hiányzik "az étosz, hogy a tanári szakma hivatás". 

"Például a pedagógusok mindig mondják, túl vannak terhelve, sokat kell kötelezően az iskolában lenniük. Hát kérdezze meg, más munkahelyeken hány órát kell bent tölteni."

A Klik mögötti ötlettel, a központosítással szerinte a világon semmi probléma nincs, csak éppen rosszul működtetik az amúgy szuperül kitalált rendszert.

(Magyar Nemzet via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt