Fideszes ex-államtitkár: pipa vagyok a borotválatlan, kockás inges tanároktól

oktatás
2016 február 13., 12:14
comments 317

Erős interjút adott a Magyar Nemzetnek a Fidesz-kormány korábbi felsőoktatási államtitkára, Klinghammer István.

Szerinte a tüntetések úgy általában "a világon semmit nem oldanak meg", "teljesen értelmetlennek" tartja ezért a mostani pedagógustüntetést.

"Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál."

A pedagógus sztrájkbizottság követelései miatt pedig "kinyílt a bicska a zsebében", mert abból hiányzik "az étosz, hogy a tanári szakma hivatás".

"Például a pedagógusok mindig mondják, túl vannak terhelve, sokat kell kötelezően az iskolában lenniük. Hát kérdezze meg, más munkahelyeken hány órát kell bent tölteni."

A Klik mögötti ötlettel, a központosítással szerinte a világon semmi probléma nincs, csak éppen rosszul működtetik az amúgy szuperül kitalált rendszert.

(Magyar Nemzet via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.