A Bild szerint Orbán Magyarországa Európa szégyene, a legnagyobb veszély

2016 február 14., vasárnap 13:59
899

Nagy összeállítást közölt vasárnapi kiadásában a Bild, a legnagyobb német bulvárlap a jövő heti EU-csúcs előtt a menekültválságról és az európai országok ezzel kapcsolatos álláspontjáról.

Az Orbán Viktorról szóló rész a nem túl hízelgő:

Orbán Magyarországa Európa szégyene és legnagyobb veszélye

címet kapta. Azt írják, hogy "Orbán Viktor építette meg Európa első határkerítését. Ő volt az, aki szeptemberben vízágyút és könnygázt vetett be a menekültek ellen.

Ő szabadította el a humanitárius katasztrófát, amit aztán Angela Merkelnek kellett kezelnie".

A lap szerint Merkel a magyar határ lezárása miatt kényszerült megnyitni a német határokat, amiket azóta nem is tud lezárni. Orbán pedig időközben a legdühösebb és legerősebb ellenfele lett, aki most a kelet-európai országokban szervezi az ellenállást a német menekültpolitikai tervek ellen, ezzel pedig egyre népszerűbbé válik a nyugat-európai jobboldalon is.

"Angela Merkel szerint a kerítések megölik az európai álmot. Orbán újabb kerítéseket akar. Visszatérést a keresztény gyökerekhez. Nem több, hanem kevesebb Európát, ahol a nemzetállamok maguk intézik az ügyeiket" - írják. (Bild via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt