A Bild szerint Orbán Magyarországa Európa szégyene, a legnagyobb veszély

Nagy összeállítást közölt vasárnapi kiadásában a Bild, a legnagyobb német bulvárlap a jövő heti EU-csúcs előtt a menekültválságról és az európai országok ezzel kapcsolatos álláspontjáról.

Az Orbán Viktorról szóló rész a nem túl hízelgő:

Orbán Magyarországa Európa szégyene és legnagyobb veszélye

címet kapta. Azt írják, hogy "Orbán Viktor építette meg Európa első határkerítését. Ő volt az, aki szeptemberben vízágyút és könnygázt vetett be a menekültek ellen.

Ő szabadította el a humanitárius katasztrófát, amit aztán Angela Merkelnek kellett kezelnie".

A lap szerint Merkel a magyar határ lezárása miatt kényszerült megnyitni a német határokat, amiket azóta nem is tud lezárni. Orbán pedig időközben a legdühösebb és legerősebb ellenfele lett, aki most a kelet-európai országokban szervezi az ellenállást a német menekültpolitikai tervek ellen, ezzel pedig egyre népszerűbbé válik a nyugat-európai jobboldalon is.

"Angela Merkel szerint a kerítések megölik az európai álmot. Orbán újabb kerítéseket akar. Visszatérést a keresztény gyökerekhez. Nem több, hanem kevesebb Európát, ahol a nemzetállamok maguk intézik az ügyeiket" - írják. (Bild via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;