Három hónappal a terrortámadások után befejezi félbeszakadt koncertjét az Eagles of Death Metal

A héten visszatér Párizsba az Eagles of Death Metal, aminek a november 13-i koncertjén szélsőséges iszlamista terroristák 90 nézővel végeztek.

Most be akarják fejezni az akkor félbemaradt fellépést, a keddi koncert egyben jótékonysági esemény is lesz a túlélők javára.

A tervek szerint a nézőtéren pszichológusok is szolgálatban lesznek, hogy kezelni tudják, ha valakiben feltámadnának a szörnyű este emlékei.

Az Olympia koncertteremben tartandó, teltházas koncerten sokan lesznek a támadás túlélői közül is. Például Maureen Roussel, aki maga se tudja, hogy hogyan fog reagálni. "Traumatikus helyzet les, sokunknak ez lesz az első koncertje a terrortámadások óta. És hát ott a félsz, hogy megint megtörténhet" - mondta.

Az 58 éves Georges Salines pedig azért megy el a koncertre, mert a lányát a Bataclanban ölték meg a terroristák. Azt reméli, hogy ha maga is láthatja a show-t, amit lánya életében utoljára látott, az segíthet feldolgozni a veszteséget. "Az, hogy elvesztettem, olyan tény, ami folyamatosan a fejemben jár. Soha többé nem fog beszélni velem. Soha többé nem nevet rám. Hátralevő napjaimban együtt kell éljek ezzel" - mondta. (Via The Daily Mail. A címlapkép az Eagles of Death Metal november 13-i fellépésén, nem sokkal a terrortámadás előtt készült. Fotó: AFP PHOTO / ROCK&FOLK / MARION RUSZNIEWSKI)