Két választáson a Munkáspárt két jelöltje összesen 3 szavazatot kapott

POLITIKA
2016 február 14., 21:55
comments 55

Ha választás van, akkor a kommunista Munkáspárt igyekszik jelöltet állítani, hogy valaki képviselje a népet is, Salgótarjánban például maga Thürmer Gyula pártelnök próbálja bevenni a várost.

(MTI/Marjai János)
photo_camera Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a 10 éve beléptünk, itt az ideje kilépni! címmel meghirdetett EU-ellenes rendezvényen a budapesti Kodály köröndön 2014. május 1-jén (Fotó: Marjai János / MTI)

Így volt ez ma is: Tiszanagyfalu és Szemely is időközi önkormányzati választást tartott, és a patinás anti-establishment párt nem kisebb nevekkel pályázott, mint

Horváth József és Szabó Zoltán.

Tiszanagyfalu választása: Rudolf János Ferencné

Rudolf János Ferencné (független) nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást az 1800 lakosú Tiszanagyfaluban, ahol a szavazást azért kellett megtartani, mert a települést eddig vezető Kemecsei László (független) nyugdíjas lett, és lemondott posztjáról – írja az MTI.

Rudolf János Ferencné az 1157 érvényes voksból 592-t szerzett meg. A két másik független jelöltre, Láng Zoltánra 391, Vojtkóné Harmati Tünde Ágnesre 172.

A Magyar Munkáspárt jelöltjére, Szabó Zoltánra 2 szavazatot adtak le.

Kumli behúzta Szemelyt

Kumli József Ferenc független jelöltet választották polgármesternek a Baranya megyei Szemelyben tartott időközi választáson, ahol az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát. – írja az MTI.

A vasárnapi szavazáson a 396 választásra jogosult közül 257-en adták le a szavazatukat, ebből 2 volt érvénytelen. A független jelöltként induló Kumli József Ferencre 177-en szavaztak, a szintén független Dani Zoltánra meg 77-en.

Horváth József, a Magyar Munkáspárt jelöltje 1 szavazatot kapott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.