1,2 milliárdot kell visszafizetnie a roma önkormányzatnak Farkas Flórián mutyi-ámokfutása miatt

2016 február 15., hétfő 6:36
226

Az emberügyi gigaminisztérium, az EMMI ellenőrei nem találták annak semmilyen jelét, hogy az Országos Roma Önkormányzat által összevásárolt ingatlanokban bármiféle szakmai munkát végeztek volna az uniós forrásokból indult "Híd a munkába" program keretében. Ezért a minisztériumban felmondták a támogatási szerződést, így az ORÖ-nek vissza kell fizetnie az 1,2 milliárd forint átutalt támogatást, értesült az Index.

Farkas Flórián a Parlamentben (Fotó: Illyés Tibor / MTI)

A pénzt arra kellett volna költeni, hogy a romák munkalehetőségeit bővítsék továbbképzésekkel, ámde ahelyett kizárólagosan túlárazott és felesleges ingatlanberuházásokba ölték a forrásokat.

Az EMMI emberei úgy látták, hogy az összesen 560 millióért vásárolt hét épület alkalmatlan arra, hogy ott a program feltételeinek megfelelő munka folyjon; ebből egyébként csak a gellérthegyi irodára háromszázmilliót költöttek. Az elköltött összesen 1,2 milliárd forint eredményeképpen egyetlen brigád sem jött létre. Farkas Flórián emberei közben háromszor akkora bért kaptak, mint a projektben szintén részt vevő Türr Intézet dolgozói.

A programot egyébként nem is lehet szabályszerűen lezárni, mivel az egész dokumentációt lefoglalta a NAV, még tavaly nyáron. Az is kérdéses, hogy maradt-e egyáltalán elég forrása az önkormányzatnak a pénz visszafizetésére.

(Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt