720 liter(!!!) folyékony metamfetamint találtak kínai push-up melltartókban

bűnügy
2016 február 15., 20:02
comments 21

Ausztrália történelmének egyik legnagyobb drogfogásában kb. 190 liter folyékony metamfetamint találtak Kínából származó szilikon push-up melltartóbetétekben.

photo_camera Fotó: Ausztrál Szövetségi Rendőrség / Gawker

Egy nyomozás további 530 liter folyékony metamfetamin nyomára vezetett, ezek öt raktárban voltak Sydney-ben, „művészeti kellékekben”.

Ez a mennyiség 500 kg jó minőségű kristálymethez elég.

A zsákmány a feketepiacon összesen 900 millió dollárt ér – írta meg az AP.

Egy tavalyi ausztrál bűnügyi bizottsági jelentés szerint míg Kínában 80 dollárba kerül egy gramm kristálymet, addig Ausztraliában 500 dollárba kerül ugyanennyi. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.