A fideszes Pósán szerint pofátlanok a pedagógusok

POLITIKA
2016 február 15., 07:13

Pósán László, a Fidesz parlamenti képviselője szerint

"az már elég nagy pofátlanság",

amit a tanárok követelnek. Mert szerinte "bérrendezés zajlik most és ehhez képest most még plusz újabb 18 százalékot követelnek" a tanárok.

Fotó: Dehir.tv / Facebook
photo_camera Fotó: Dehir.tv / Facebook

Csakhogy

Csakhogy a hétvégén tüntető tanárok nem, vagy elsősorban nem bérekről beszélnek, hanem például arról, hogy

legyen kréta az osztályteremben és vécépapír a vécében,

mert ezek most olyan dolgok, amiket az iskola magától nem szerezhet be, mert ez papíron a központi iskolafenntartó, a Klik dolga lett, ami viszont

nem látja el a feladatát.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke el is mondta, hogy nem béremelést követelnek, bár amellett kiállnak, hogy az oktató munkát segítők 2008 óta változatlan bérét emelni kell.

Pósán félmilliós tanári fizetéseket emlegetett. Ilyen valóban létezik, ez az ún. mestertanári fizetés, amire Mendrey László, a PDSZ elnökének tudomása szerint évente legfeljebb a tanárok egy százaléka pályázhat, és évente újra is kell pályázni rá.

Pósánnak még az is problémája a tanárok követeléseivel, hogy azok

az adófizetőket terhelnék.

Amivel fején találta a szöget, mert a közoktatás államilag finanszírozott rendszer, vagyis az adófizetők tartják fenn. Pósán Galló Isvtánné szerint is "nagyon jól felismerte" a helyzetet. "Igen, az adófizetők ezért fizetik be az adójukat, az meg a kormánynak a dolga, hogy a befizetett pénzt arra költsék, amire az adófizetők adták" - mondta. (Via Hírtévé)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.