A kölni tömeges fogdosás miatt letartóztatott 58 emberből 3 volt menekült

külföld
2016 február 15., 10:57
comments 343

58 embert tartóztattak le a kölni szilveszteri tömeges fogdosások miatt, közülük összesen három menekült volt: két szír és egy iraki – mondta a Die Weltnek Ulrich Bremer kölni főügyész. Az elkövetők többsége algériai (25 ember), tunéziai (21 ember) nemzetiségű bevándorló volt, továbbá három német, három marokkói, egy-egy líbiai, iráni és montenegrói is részt vett a bűncselekményekben.

Összesen egyébként 1054 bűnügyi feljelentés érkezett, ezeknek többsége, mintegy hatszáz nem szexuális, hanem lopás jellegű bűncselekményre vonatkozott. Szexuális zaklatás miatt 454 feljelentés érkezett, ebből 164 szóbeli szexuális sértegetés miatt.

photo_camera MTI/EPA/Oliver Berg

A német hatóságok egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy központilag szervezett támadásokról lett volna szó, inkább arra utalnak a jelek, hogy közösségi médián keresztül szerveződött a támadás-sorozat.

Az első tárgyalás február 24-én lesz, egy marokkói és tunéziai áll bíróság elé egy fényképezőgép eltulajdonítása miatt.

(Die WeltIndependent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt