Bántalmazással vádolja a volt New York-i kormányzót egy nő

A New York-i rendőrök nyomozást indítottak egy nő feljelentése alapján, aki azt állítja, hogy Eliot Spitzer, a volt New York-i kormányzó rátámadt egy midtowni hotelben.

Spitzer szóvivője, Lisa Linden szerint nincs igazság a vádakban.

A rendőrség egyelőre azt próbálja megállapítani, hogy Spitzer egyáltalán érintett lehetett-e az incidensben. A bántalmazás körülményeiről viszont semmit sem akart elárulni a névtelenséget kérő rendőrségi forrás. 

A New York Post értesülései szerint Spitzer fojtogatta a nőt, ezt azonban a Reuters nem tudta megerősíttetni.

A CNN forrásai szerint a rendőrséget szombaton egy "érzelmileg felkavart személy" értesítette.

Eliot Spitzer 2008-ig volt New York kormányzója, akkor azért kényszerült lemondásra, mert kiderült, hogy bőkezűen támogatott egy elit escortszolgálatot, az Emberprs Club VIP-t, akiktől az akkori sajtóhírek szerint hat hónapon át 15 ezer dollár értékben rendelt prostituáltakat, és legalább hét prostituálttal létesített viszonyt. A nyomozás adatai szerint Spitzer több év alatt akár 80 ezer dollárt is költhetett prostituáltakra, miközben előbb New York állam főügyésze, majd kormányzója volt. (Via Reuters)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.