Bántalmazással vádolja a volt New York-i kormányzót egy nő

külföld
2016 február 15., 10:47
comments 32

A New York-i rendőrök nyomozást indítottak egy nő feljelentése alapján, aki azt állítja, hogy Eliot Spitzer, a volt New York-i kormányzó rátámadt egy midtowni hotelben.

Spitzer szóvivője, Lisa Linden szerint nincs igazság a vádakban.

A rendőrség egyelőre azt próbálja megállapítani, hogy Spitzer egyáltalán érintett lehetett-e az incidensben. A bántalmazás körülményeiről viszont semmit sem akart elárulni a névtelenséget kérő rendőrségi forrás. 

A New York Post értesülései szerint Spitzer fojtogatta a nőt, ezt azonban a Reuters nem tudta megerősíttetni.

A CNN forrásai szerint a rendőrséget szombaton egy "érzelmileg felkavart személy" értesítette.

Eliot Spitzer 2008-ig volt New York kormányzója, akkor azért kényszerült lemondásra, mert kiderült, hogy bőkezűen támogatott egy elit escortszolgálatot, az Emberprs Club VIP-t, akiktől az akkori sajtóhírek szerint hat hónapon át 15 ezer dollár értékben rendelt prostituáltakat, és legalább hét prostituálttal létesített viszonyt. A nyomozás adatai szerint Spitzer több év alatt akár 80 ezer dollárt is költhetett prostituáltakra, miközben előbb New York állam főügyésze, majd kormányzója volt. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.