Bántalmazással vádolja a volt New York-i kormányzót egy nő

2016 február 15., hétfő 10:47
32

A New York-i rendőrök nyomozást indítottak egy nő feljelentése alapján, aki azt állítja, hogy Eliot Spitzer, a volt New York-i kormányzó rátámadt egy midtowni hotelben.

Spitzer szóvivője, Lisa Linden szerint nincs igazság a vádakban.

A rendőrség egyelőre azt próbálja megállapítani, hogy Spitzer egyáltalán érintett lehetett-e az incidensben. A bántalmazás körülményeiről viszont semmit sem akart elárulni a névtelenséget kérő rendőrségi forrás. 

A New York Post értesülései szerint Spitzer fojtogatta a nőt, ezt azonban a Reuters nem tudta megerősíttetni.

A CNN forrásai szerint a rendőrséget szombaton egy "érzelmileg felkavart személy" értesítette.

Eliot Spitzer 2008-ig volt New York kormányzója, akkor azért kényszerült lemondásra, mert kiderült, hogy bőkezűen támogatott egy elit escortszolgálatot, az Emberprs Club VIP-t, akiktől az akkori sajtóhírek szerint hat hónapon át 15 ezer dollár értékben rendelt prostituáltakat, és legalább hét prostituálttal létesített viszonyt. A nyomozás adatai szerint Spitzer több év alatt akár 80 ezer dollárt is költhetett prostituáltakra, miközben előbb New York állam főügyésze, majd kormányzója volt. (Via Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt