BRÉKING!!!! Visszatért az internetre a magyar beautybloggerek ősanyja, Plastic Tinkerbell

szépség
2016 február 15., 22:02
comments 156

Régebben óriási seggnyalásnak tartottam, amikor valamelyik magyar blogger azzal kezdte a "☕ Reggeli Rutinom 🍓" videóját, hogy "sminkelés közben megnézem The Very Style Blog Szandra unboxingját", de nemrég feltűnt, hogy egy ideje nekem is az az első dolgom kávéfőzés után minden reggel, hogy megnézzek valamit Citromhab Évitől vagy Móni szépségvilágától. Persze ha tőlük nincs semmi új, megteszi Viszkok Fruzsi és Gabifrizurái is, és ha ők sem töltenek fel semmit, régi részeket nézek meg. Részeket, becézgetem már a videókat, mintha tévéműsorok lennének, mint egy drogfüggő.

De ami ennél fontosabb, hogy Plastic Tinkerbell, a mai beautyblogok ősanyja Kovács Noémi néven egy hete újra visszatért az internetre! Kicsit szégyellem magam miatta, hogy csak most vettem észre, de legalább észrevettem. 

Aki nem ismerné, annak elmondom, hogy Noémi emlékeim szerint kb. 2010-ben indította el a blogját és a Youtube-csatornáját Plastic Tinkerbell néven, akkor, amikor Viszkok Fruzsi még azt sem tudta, mi az a vízvonal, akkor, amikor Móni még csak látásból sem ismerte Máriót. Ezzel ő lett a legelső magyar ember, aki úgy honosította meg a külföldi beautyblog-műfajt, ahogy azóta sem sikerült senkinek. 

photo_camera

Egy igazi profi volt, akinek az egyetlen fellelhető régi videóját is csak azért tudtam megtalálni, mert kirakták Subbára, mert Plastic Tinkerbellt vagy gyűlölni, vagy imádni lehetett csak. Ha 2012-ben tizenévesként tudtál valamit a sminkelésről vagy az öltözködésről, azt Plastic Tinkerbelltől tanultad meg. 

Sosem volt kellemetlen vagy erőltetett, és ezt most teljesen komolyan mondom, minden egyes mozdulat és bevett szokás, amit ma a beautybloggerek csinálnak, Plastic Tinkerbell videóihoz vezethetőek vissza. Talán két évet is megélt a csatornája, amikor egyszer csak abbahagyta az új videók feltöltését, később pedig valaki le is törölte a csatornáját. Én nem tartom kizártnak, hogy ő maga volt, de nem is hibáztatom érte, ha szeretett volna néhány dolgot maga mögött tudni.

photo_camera

Az új csatorna első videójában ő maga mond el minden fontosat az eltűnéséről és az újrakezdésről:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.