Orbán: Az európaiak nem értik, miért nincs olyan kormányuk, mint a magyaroknak

POLITIKA
2016 február 15., 12:22
comments 715

Napirend előtti felszólalásban tájékoztatta a parlamentet Orbán Viktor magyar miniszterelnök az utóbbi hónapok fejleményeiről, kormányzati döntéseiről.

Gazdaság

Beszéde elején a miniszterelnök a szokásos gondosan kiválogatott, szépen kozmetikázott statisztikákkal illusztrálta a kormány gazdaságpolitikájának sikerét (hiány, államadósság, munkanélküliség, külkereskedelmi mérleg).

A cél 2016-ban a polgári berendezkedés felépítése,

mondta Orbán, bármit is jelentsen ez. Később rávilágított, hogy ennek lényege az, hogy "mindenki léphessen egyet előre", aminek pedig három alappillére lesz: adócsökkentés, otthonteremtés, családtámogatások. Utalt a sertésáfa-csökkenésre, minimálbér-emelésre, szja-csökkentésre, állami béremelésekre.

Az ország elment a határokig, ennél nagyobb béremelések nem lesznek a kormányzati szektorokban

– mondta Orbán, aki szerint a tanárok, egészségügyi dolgozók nem kaphatnak annál nagyobb béremelést, mint amit már megkaptak. A járási hivatalok jövőre kapnak 30 százalékos béremelést. Orbán szerint egyébként ez nem "béremelés", hanem a "családok támogatása".

Az otthonteremtés programpontban a lakásáfa-csökkentés, a CSOK, a Nemzeti Otthonteremtési Közösség és az építkezési eljárások egyszerűsítése azok, amiket a kormány meglépett.

Migráció

Terrorizmus, rettegés, félelem, ezt hozták Európába a migránsok, mondta Orbán. A miniszterelnök szerint Magyarország gyorsan zárta sorait, megköszönte ebben a Terrorelhárítási Központ és a V4-ek támogatását.

Magyarország ma Európa legstabilabb állama, az európaiak nem értik, miért nincs olyan kormányuk, mint a magyaroknak

– mondta Orbán, az álszerénység látszata nélkül.

Orbán, miután hosszasan sorolta a statisztikákat, hogy az ENSZ szerint hányan vannak melekültek a világban (köztük a Kongói Demogratikus Köztársaságban), arra a következtetésre jutott, hogy idén erősödni fog a bevándorlási nyomás.

A brüsszeliták ördögi kvóta-tervéről azt mondta, hogy

az EU terve az, hogy beengedje, sőt BESZÁLLÍTSA (!!!) a migránsokat Európába,

ámde ezzel Magyarország szemben áll.

Mozgósítottuk Magyarországot a betelepítési kvótával szemben

– mondta Orbán. A mozgósításban 1,8 millió magyar állt a kormány mellé, mondta a miniszterelnök. Ez a mozgósítás szerinte nem is pártpolitikai, hanem "nemzeti" ügy.

Orbán közölte, elrendelte a műszaki határzár megerősítését és új határzár építését.

A többi párt felszólalása után Orbán megköszönte a KDNP szónokának, Harrach Péternek a szavait, amit a kormány demográfiai programjáról mondott. Elmondta, hogy még mindig nyitott kérdés, hogy sikerül-e családpolitikai programmal megállítani a népességcsökkenést, de amíg nincs bizonyíték, hogy ez lehetetlen, addig folytatni kell. (A bevándorlók beengedése Orbán szerint "ravaszkodás", tévút.)

A szabadkereskedelem olyan, mint a szúnyogháló

– mondta Orbán Schiffer András globális ügyekkel kapcsolatos felvetéseire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.