Szegény Mészáros Lőrinc az istennek se talált aranykalászos gazdaképzőt a faluja közelében

Otthonától (fizetős autópályán) két órányi járóföldnyire talált csak aranykalászos okleveles gazdaképzést Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc. Erre a papírra amúgy nagy szüksége volt, az előírások szerint csak az vásárolhat az állami földekből, aki elvégezte a papíron 480 órás tanfolyamot.

Látják? Látott már traktort! (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Szerencsére Mészáros Lőrincnek nem kellett napi négy órákat autóznia, hogy teljesíthesse a kötelezően meghatározott négyszáz órát, mert a juhépusztai képzőhely vezetője, Somogyi Imre szerint a polgármester nem az iskolában, hanem saját mezőgazdasági telepein végezte el a felkészítést a kötelező vizsgára.

A juhépusztai képzőhely amúgy kifejezetten népszerű, Mészáros, ha bejárt volna az órákra, még ismerős arcokkal is találkozhatott volna, már amennyiben az ismerős arcok, a Lázár testvérek bejártak az órákra, ahogy Mészáros nem.

Szerencsére ezt az egész aranykalászosoklevél-dolgot nem kell annyira komolyan venni:

bár hivatalosan mindenféle kötelező előírások vannak, a gyakorlatban a diplomát bárki megszerezhet, aki már látott traktort.

Bukásról meg még senki se hallott. Mindez egészen leplezetlenül zajlik, mert az ilyen tanfolyamokra tényleg csak azok járnak, akik állami földet szeretnének vásárolni. Ezért is hirdetik magukat és a kétszázezer forintért megvásárolható megszerezhető diplomájukat a képzőhelyek olyan szövegekkel, hogy "szeretnél földet vásárolni, de a kérelmedet?". (Via Magyar Nemzet)