Kentuckyban bevezetnék, hogy a férj csak a házastársa írásos hozzájárulásával vehessen viagrát

Egy kentuckyi törvényhozó benyújtott egy törvényjavaslatot, ami arra kötelezné a férjeket, hogy írásos engedélyt szerezzenek a házastársuktól, és kétszer elmenejenek orvoshoz, mielőtt merevedési zavarra gyógyszert vehetnének.

Mary Lou Marzian demokrata képviselő azt mondta, hogy a törvényjavaslata direkt válasz egy sor abortuszellenes törvényjavaslatra, amit a kentuckyi törvényhozók megszavaztak.

Matt Bevin kormányzó február 2-án írta alá a törvényt, ami arra kötelezi a nőket, hogy 24 órán át tanácskozzanak az orvosukkal, mielőtt megszakítanák a terhességüket.

Az egykori ápolónő és abortuszpárti aktivista Marzian javaslata szerint csak a Viagrát és Levitrát kereső házas kentuckyi férfiakra vonatkozna a törvény, akiknek a Bibliára tett kézzel kellene esküvel megígérniük, hogy a felírt orvosságot csak a házastársukkal való szexhez használnák.

Marzian azt mondta, ezeket a férfiakat „saját maguktól akarja megvédeni”, de persze nem számít arra, hogy a törvényjavaslatot elfogadják. De mint mondta, hogy elege van a férfiakból – jellemzően fehér férfiakból –, akik magányügynek számító orvosi ügyekben hoznak törvényeket nőknek, miközben nincs is orvosi tapasztalatuk. (PBS)